Gästblogg: Fiskeresan med Scantour, dag 5

I dag vid Kungsgården Långvind avslutade den polska researrangören Scantour sin fem dagar långa fisketurné i Hälsingland. De är mycket nöjda med de boendeanläggningar och fiskeguider som de mött, och planerar nu för fiskepaketresor från Polen till Hälsingland från och med 2013.

– Vi blev positivt överraskade av fisket, Hälsingland och ert boende. Allt var mycket professionellt, säger Scantours säljchef Michal Pipia.
Han talar lyriskt om söndagens trollingfiske på Dellen med Kungsgården Långvind och fiskeguiden Jonny Johansson. Under fem timmar fångade de tre polackerna sju gäddor, varav den största var 104 centimeter lång och vägde 8,9 kilo.
– Den största gädda vi någonsin har fångat, säger en mycket nöjd Sławek Grzybek, Scantours ägare och verkställande direktör.

Gädda på 104 centimeter och 8,9 kilo, fångad på Sördellen den 20 maj 2012. Foto: Jörgen Bengtson

Den polska delegationen hade också med sig en testfiskare. Tillsammans provade de fiskelyckan med hjälp av fiskeguiderna Erik Östlund, Anders Persson, Andreas Engh och Jonny Johansson, som är knutna till de fyra deltagande boendeanläggningarna, Kungsholmen, Skålsjögården, Orbaden Konferens & Spa och Kungsgården Långvind hotell och vandrarhem.
– Vi planerar definitivt att arrangera fiskeresor till de fyra platserna vi besökt, säger Michal Pipia.
Sammantaget erbjuder anläggningarna alla typer av fiske, från havsfiske utanför Långvind och älvfiske i Ljusnan, till fiske i stora insjöar som Dellensjöarna och Forsasjöarna – och i mindre sjöar som Mållången och Mjusen.

Researrangören upptäckte Hälsingland genom projektet Hälsingland Fishing, som pågår under åren 2011 och 2012 och har Stefan Barenfeld som drivande projektledare. Projektet ska locka utländska besökare till fiskevatten i landskapet. I projektet deltar cirka 20 boendeanläggningar och fiskeguider. /Jörgen Bengtson, Kungsgården Långvind

Bo och fiska vid Kungsgården Långvind
Fiska i Hälsingland 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: