Gästblogg: Fiskeresan med Scantour, dag 3

Michal Pipia, Slawec Grzybek och Remigiusz Ryfa  från Scantour kom till Skålsjögården vid halvsextiden på torsdagskvällen, och togs emot av Åke och Elisabeth Andersson, som äger anläggningen.

Besökarna fick en guidad visning och Michal fotograferade anläggningen, exteriört och interiört. Därefter var det middag, och fiskeguiden Anders Persson från Helsingefiske var då med och planerade morgondagens fiske.
– Gäddfiske på Mållången är det som gäller säger Anders. Häromdagen var det en kompis till mig som fick en gädda där på över 100 centimeter!
– Spännande och mycket intressant, säger Slawec.

Sagt och gjort – gänget gav sig ut på morgonen, till en båtplats i Mållångstad. Det var redan fiskare ute, och tidigare på morgonen hade en av dem fått en gädda på över 110 centimeter.
– Dom finns här, säger Anders med glimten i ögat.

Ute på sjön började fisket och Slawec drog igång direkt. På första kastet Michal gjorde så högg en gädda! Detta var Michals första spöfångade fisk någonsin, och som sagt – dessutom på första kastet!

Efter en stund fick Merric en mindre gädda.
– Absolut störst chans att lura en storgädda är tidigt på morgonen eller sent på kvällen säger Anders. Anders förklarar att man inte brukar få några mängder av gädda i Mållången, men istället kan man få stora då och då.

När Anders visar king size-betena man fiskar gädda med blir det stort jubel i Scantourlägret. Den typen av gäddbeten var inget de stött på tidigare. Lunchen tillbringades på en trevlig plats vid land. Kycklingsallad med bröd och dricka stod på menyn. Vi fiskade till tvåtiden. Även Slawec fick till slut en mindre gädda. Tyvärr lyckades ingen lura någon storgädda, men alla fick fisk. All fisk återutsattes.

Vädret var växlande med svag vind på förmiddagen och starkare på eftermiddagen. Det kom någon regnsskur, men mestadels var det uppehåll med solglimtar. Dagen avslutades vid Skålsjögården, där dagarna summerades, och man diskuterade vad som skulle kunna passa polska kunder utifrån det Skålsjögården i samarbete med Helsingefiske kan erbjuda.

Scantour tackade Åke, Elisabeth och Anders för det fina värdskapet och upplevelserna, och åkte vidare till Orbaden Konferens & Spa.
/Stefan Barenfeld

Bo och fiska på Skålsjögården
Fiska i Hälsingland

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: