Gästblogg: Fiskeresan med Scantour, dag 2

Jag kommer till Kungsholmen runt halvåtta. Det är mulet, duggregnar och är spegelblankt på Bergviken. Inne i restaurangen sprakar en varm go brasa och Slawek Grzybek  (Vd för Scantour), Michal Pipia (säljchef) och Remigiusz Ryfa (proffsfiskaren) äter frukost och diskuterar dagens fiske med Kungsholmens Erik Östlund.

Vi samlas nere vid båten, laddar upp och drar några fiskehistorier. Michal kan engelska, så det är han som får vara vår tolk till Slawec och Remigiusz. Tvista de lärde vad det ska vara för färger på betena, men jag vet sedan tidigare att vitt och blått brukar gå bra, så det får bli en sådan jigg med gult huvud.

Vi beger oss ut en bit i Eriks båt å drar igång. Vi är fem i båten, men det fungerar bra att alla kastar samtidigt .

Efter en liten stund nyper det i och upp kommer en gös i ettkilosklassen. Bra början! Fisken fotograferas, återutsätts och vi fortsätter. Vi åker runt och provar några ”heta” ställen som Erik känner till, men fisket är inte det bästa på morgonen. Det brukar vara bättre, säger Erik, och teorierna varierar varför det inte är bra.
– Vi skulle ha varit ute klockan fyra imorse, säger Erik och ler.

Strax före fikat hugger en mindre gädda för Slawec som fotograferas och återutsätts. Man kan riktigt se hur nöjd Slawec är. Vi tar lunch vid tolvtiden och planerar för eftermiddagsfisket. Det börjar spricka upp i molntäcket och solen börjar kika fram. Billan har anslutit sig och berättar att hon inte kanske är så jätteintresserad av att fiska, men att hon gärna äter fisk.
– Tror det blir bättre fiske nu på eftermiddagen när det blir ljusare ute, säger Erik.

Michal, Slawec och Remigiusz är helt begeistrade i anläggningen.
– Unique place! hör man dem säga ett flertal gånger. De fascineras av alla de faciliteter som anläggningen har. Michal är den som fotograferar i syfte att ha på Scantours egen hemsida, för att ha möjlighet att sälja fiskeresor till Kungsholmen åt sina kunder.
– Nej, nu drar vi, säger jag. Vill ta den där riktigt bitiga gösen!
Sagt och gjort så drar vi ut igen.

Efter ett par kast och ryckvis hemtagning efter botten drar det till ordentligt i min jigg. Jag riktigt känner hur gösen bestämt och hårt tar jiggen. Ett reflexmothugg och mitt tiofots skeletorspö böjer sig så där segt och följsamt innan gungen kommer från gösen. Underbar känsla!
– Fesk, säger jag på ren värmländska .
Slawec får ta spöt och drillar gösen. Det är en grann gös. Efter fotografering återutsätts den cirka två kilo tunga gösen. Vid tretiden ger vi oss, och då har vi fått ett tiotal gösar och en gädda. Alla har fått drilla fisk, så vi är mycket nöjda med dagen.

Gissa vem som fick flest fiskar? Som avslutning på det fantastiskt lyckade värdskapet från Kungsholmens sida hade Erik sett till så att bastun och badtunnan var uppvärmda. I bastun summerades de båda dagarnas upplevelser, både från Kungsholmens och Scantours sida. Michal hade fått många fina foton och upplevelsen var total. Förhandlingar om gemensamma affärer påbörjades, och de lovar gott för framtiden.

Unikt och exklusivt, var de summerande orden från Scantours delegation.
– Det har känts mycket bra att ha er här, säger Erik.

Scantour lämnade Kungsholmen vid halvfemtiden på eftermiddagen, för att åka vidare till nästa provfiskeplats – Skålsjögården. /Stefan Barenfeld

Bo och fiska på Kungsholmen
Fiska i Hälsingland 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: