Sagoupplevelser & äventyr för små och stora barn

Detta bildspel kräver JavaScript.

Hälsingland är ett historiskt sägenomspunnet landskap som bjuder på många mysiga och spännande upplevelser för små och stora barn. Gräva guld, gå på upptäcksfärd i en urtidsgrotta, uppleva hur det var förr i tiden, bli en fantasyfigur och utföra uppdrag, eller gå in i en saga, bland älvor och troll – allt det kan barnen uppleva här.

Äventyret finns i upplevelserna som tilltalar alla sinnen, och som man är med om tillsammans med andra. Fantasi och verklighet i en lagom blandning lockar till lek, upptäckarglädje och kreativitet. Ny kunskap och nya vänner får man på köpet! Här nedan ser du några av platserna med den rätta blandningen.

Kanske ta en sago- eller äventyrsweekend med barnen i sommar – och lämna datorspelen hemma? Här kan du boka ett boende som passar 

Sagoupplevelser & äventyr för små och stora barn:

Trolska Skogen i Mellanfjärden, för hela familjen

”Ta med hela familjen på ett skogsäventyr i Trolska Skogen. Här upplever du sagan på egen hand i din egen takt. Vindlande stigar tar dig till gästfria tomtar och rakt in i trollfamiljens boning. Som besökare i Trolska Skogen får du en spännande uppgift att lösa.” I år har även älvor och vittra flyttat in bland tomtarna och trollen, och årets äventyr är Älvablåst & Drakdrömmar.”

Alvgrim i Moviken, för barn 9-12 år

”Interaktivt äventyr och rollspel där du är med och skapar handlingen! Välj vilket gille du vill tillhöra, klä dig i en Alvgrim-dräkt och genomför uppdrag i magiska miljöer.”

Sägensafari i Kilafors, för barn över 12 år

”Fäbodvakten vid Knupbodarnas fäbodvall bjuder in till en sällsam natt i det natursköna Hälsingland. Den ljusa sommarnatten bjuder på mystiska sällsamheter du aldrig vågat uppleva. Bland skuggorna kring den gamla fäbodvallen rör sig knytt och allehanda varelser! Följ med Sme-Pär ut i skogen och upplev en natt du sent kommer glömma.”

Guldgrävarskolan i Edsbyn, för hela familjen

”Guld-, kristall- och mineraljakt – ett nöje för hela familjen! Leta guld, mineraler eller bergskristaller under kunnig ledning. Lär dig gräva guld, lär dig mer om mineraler och bergarter – och plocka dina egna bergskristaller direkt ur marken.”

Trolldalen i Växbo, för hela familjen 

”Kvarnleken är fantastisk vattenlekplats belägen vid Växbo Kvarn. Här finns även grisar, får med lamm, frigående höns, ankor och inplanterade regnbågar i kvarndammen. Allt i en miljö som passar perfekt för barnfamiljen.”

Träslottet i Arbrå, för hela familjen 

”Den gamla hälsingegården är en fin plats för lek och skoj! Här finns både utom- och inomhuslek, gungor, styltor, vattenlek och ”Vilda lekars rum”. Även en stor fantasifull lekplats med redskap och ett äventyrsområde med mera. Här finns en stor trädgård att smyga runt i, samt en utmärkt servering.”

Mulle Meck i Hudiksvall, för barn 2-12 år

”Här får ditt barn vara kreativt, använda sin upptäckarglädje och problemlösningsförmåga. Här mekar vi med riktiga mojänger och molijoxer. Kliv in i Mulle Mecks värld och ta en tur med flygplanet eller varför inte en rymdfärd med Mulles nya raket. Mys med Buffa i hennes hundkoja eller provkör Mulles bil. Här kan du snickra, pyssla, se en bild-saga, spela CD-rom spel och mycket mer.”

Stenegård i Järvsö, för hela familjen

”Stenegård är en plats för hela familjen. Här finns Lekstugebyn med lekstugor inspirerade av Hälsingegårdar, där olika former av skapande verksamhet erbjuds. I trädgårdslabbet får barnen göra olika experiment och lära sig allt om hur frön blir till blommor.”

”På gammelmormors vis” på Västerby Hälsingegårdar i Rengsjö, för hela familjen

”Här kan du hoppa i halm, leka, slöjda och klä dig som barnen gjorde förr. Du får träffa fäbodjäntans djur och njuta av gammeldags mellanmål i gröngräset. Några av aktiviteterna ”På Gammelmormors tid”: Lekladugård, lekhandelsbod, lektorp, käpphästbana, vävning, hopp i hö, sagomys i bohuset, mellanmål, mjölka Västerbys Pärla, styltor, fäbodtennis, gissa bajset, säckhoppning, tunnband, tvättbalja, tova med ull, göra lindockor, spika fågelholk. Nyhet i sommar – VATTENLEK!”

Bodagrottorna i Iggesund, för familjen med större barn

”Som urbergsgrotta kommer Bodagrottorna som nummer två i världen, och överträffas endast av Tsodogrottan i Nordamerika. Stora ingången, Fläckgrottan, med stora centralsalen, kan relativt lätt besökas av de flesta. Besök sker på egen risk.”

Hölickgrottorna i Hudiksvall, för familjen med större barn

”Europas näst längsta system av urbergsgrottor. Hölickgrottorna ligger vid Hornlandets sydspets och överträffas i längd endast av Bodagrottorna i Iggesund.”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: