Kilafors & skådisarna i ”The girl with the dragon tattoo”

Den 13 december är det biopremiär i Kilafors ”The girl with the dragon tattoo” , som är den amerikanska versionen av ”Män som hatar kvinnor”.

Se extra lång trailer här  Läs om filmens alla karaktärer 

Många scener i filmen spelades in i hälsingebyarna Segersta och Lenninge, och vid inspelningarna bodde skådespelarna på Kilafors Herrgård, som drivs av paret Bitti och Jörg Lehmann. Vi ringde upp Bitti Lehmann för att få höra hur det var att ha Rooney Mara (som spelar Lisbeth Salander), Daniel Craig (som spelar Mikael Blomkvist) och de andra i teamet boende hos sig under filminspelningarna.

Hur var det att ha Hollywoodskådisar på besök, och vad tyckte de om sin vistelse?
– De var supernöjda med allting och blev väldigt hemtama här. Vi fick en väldigt personlig relation. De gick omkring i strumpblästen, hämtade kaffe i köket själva och så. En oerhört bra stämning var det och vi hade en fantastiskt trevlig tid tillsammans. Allt fungerade jättebra.

Men hur var de som personer då?
– Jag får ju inte berätta så mycket på det viset, men kan säga att alla var väldigt trevliga och jordnära personer som uppskattade oss och svenskar generellt för att vi höll låg profil gentemot dem – att de fick vara sig själva utan någon kändishysteri runtomkring. Det tyckte de verkligen om.

– De tyckte också att det var fantastiskt vackert här med omgivningen, miljön och naturen.

Ska du gå på premiären?
– Ja, förmodligen på Annandag Jul. Vid biopremiären har vi nämligen ett arrangemang för speciellt inbjudna bokat här, men jag vet inte hur mycket jag får berätta om det, så mer kan jag inte säga.

I Millenniums fotspår – Om du vill du se och vandra på Millenniumbron i Segersta och uppleva filmkulisserna, där scener i ”The Girl with the Dragon Tattoo” spelades in?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: