Två silver till Hälsingland i ”Årets bästa vandrarhem”

Varje år delar STF, Svenska Turistföreningen, ut pris till årets bästa vandrarhem/hotell. Tävlingen är uppdelad i sex delutmärkelser. Igår den 21 november korades årets alla pristagare på en stor gala i Stockholm.  

Två av dem kom från Hälsingland, och båda fick silver i varsina klasser – Ohlandersgården i ”Årets Natur och Kulturupplevelse” och Larsbo Gård i ”Årets Miljövandrarhem”. Två STORA GRATTIS till de båda hälsingepärlorna!

 

Ohlandersgården i Rengsjö fick sitt silver med den här motiveringen:

”Rengsjö/Knyssla Vandrarhem, Ohlandersgården är en gammal Hälsingegård som värden Kristina Bratt varsamt renoverat och gjort till en verklig pärla i Hälsingland. Som gäst kan du njuta din frukost eller fika i den lummiga trädgården, mitt i kulturlandskapet. Det personliga och vänliga värdskapet ger din upplevelse extra värme. Mer behövs inte för att insupa Hälsingekulturen och historiens vingslag. Här bor du mitt i Hälsingland, bara några kilometer från utflyktsmålet Växbo Lin.”

 

Larsbo Gård i Enånger fick silver i klassen ”Årets Miljövandrarhem”. Så här lyder STF:s motivering:

”Larsbogård i Hälsingland, denna lilla gård med djur och natur inpå knuten, lever efter ett äkta hållbarhetsengagemang. Den som kommer hit till fots, cyklandes eller till häst bor billigare, och den som inte har miljöengagemanget med sig hit får det med sig hem. Larsbogård är sedan många år tillbaka en Naturens Bästa-anläggning och har hösten 2011 även blivit märkt med den Gröna Nyckeln.”

Alla pristagare i ”Årets bästa STF vandrarhem/hotell 2011”

Annonser
Comments
One Response to “Två silver till Hälsingland i ”Årets bästa vandrarhem””
  1. vandrarhem skriver:

    Otroligt vackra bilder! Inte svårt att förstå att dessa vandrarhem belönas med fina priser! Tänk att få semestra där på sommarid, mysigt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: