Musik vid Dellen 2011 – smygtitta i programmet!

Musik vid Dellen

Programsläpp torsdag den 19 maj klockan 18:00 på 316 Kubik, Storgatan 47 i Hudiksvall

Pågår 1-10 juli i Hälsingland

Köp biljetter på www.musikviddellen.se

Imorgon släpper Musik vid Dellen sitt program för årets festival, liksom en ny sajt. Nyfiken i en strut fick äran att tjuvkika i programmet, som inleds så här:

”Musik vid Dellen – musikfestivalen mellan Hälsinglands blånande berg och djupa sjöar, där du under tio sommardagar får uppleva en mångfald av musikaliska möten. Möten mellan tradition och förnyelse, mellan det lokala och globala, mellan klassisk musik, folkmusik, jazz och visor, mellan det småskaliga och det storslagna. I spelmiljöer alltifrån fäbodvallar, hälsingegårdar och kyrkor till det nedlagda järnverket. Artister och musiker, ortsbor och besökare från när och fjärran.”

Eld och lågor efter att ha läst det fullspäckade Musik vid Dellen-programmet ringde vi upp projektledaren Ulrika Beijer, för att få ännu mer:

Hur skulle du sammanfatta årets Musik vid Dellen?

– Det händer väääldigt mycket! Jag har försökt bredda festivalen lite, utan att ta bort det som jag tycker är Musik vid Dellens själ – musiken i kombination med de speciella miljöerna. Har försökt öppna upp genre- och artistmässigt, och jobbat lite mer med att hitta artister med både fantastisk musikalisk kvalitet och ett drag av folklighet. Den nya bredden tror jag är viktig för att möta upp en yngre publik och öka nyfikenheten för festivalen. Sen har vi de traditionella klassiska konserterna, folkmusiken och jazzen. Som vanligt bra musik på härliga platser – inte som att gå till en lokal. Det är verkligen sommarfestival i speciella miljöer, som fäbodvallar, bruk och gårdar.

Vad är nytt för i år?

– Artister som kittlar nyfikenheten hos dem som inte besökt Musik vid Dellen förut. Jag är själv artist och producent från underhållningsbranschen och kom in i det här med det perspektivet, och det syns förstås i programmet.

– Nytt är också att flera artister samlas vid samma tillfällen i år, så att publiken får mer samtidigt, så att säga. Det blir spännande möten även musikaliskt. Tänk om Wille Crafoord, Engmans kapell och Janne Schaffer gör något tillsammans när de möts på ”Visor vid vatten” den 10 juli? Att man öppnar upp för sånt gör musikupplevelsen jättespännande!

Extra spännande?

– Oj, det är så många! Men personligen är jag väldigt nyfiken på Monica Dominique och Elisabeth Kontomanou, som uppträder i Forsa kyrka med ”Själfull jazz i sommarkvällen” den 8 juli. Kontomanou en av Sveriges största jazzsångerskor, och det här blir hennes första uppträdande i norra Sverige.

– Publikmässigt är Miss Li i Järnverket den 4 juli extra sprakande. Att flytta in hennes energiska liveframträdande i Järnverkets karga miljö blir nog en succé!

Vart är det lämpligt att bo om man vill se ALLT i Musik vid Dellen-väg?

– Utgår man från Hudiksvall har man nära till alla spelplatser. Till största delen är allt vid Dellen, men vi har ju även jazz vid Långvinds bruk, till exempel. Man kan bo i Delsbo eller kring vackra Dellen också, men då blir det lite långt till jazzen i Långvind.

Evenemang och boende i Hälsingland

Annonser
Comments
One Response to “Musik vid Dellen 2011 – smygtitta i programmet!”
  1. Ulrika! Jag kikade i programmet – och utbrast för mig själv: JIsses! Vilken satsning! Vilket program! PROGRAM för ALLA musiksmaker! Snacka om proffsigt LYYYFT!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: