Slädtur med Storskogens hästturer i Hassela

Idag började vi dagen med en slädtur med Elin Östberg som tillsammans med sin sambo Grover driver Storskogens hästturer i Hassela. Vi åkte till deras hästgård i Halls ca 15 minuter från Hassela Ski Resort. Under vinterhalvåret finns de även uppe på Hassela Ski Resort där de kör korta prova på turer samt längre turer.

När i kom fram till hästgården var allt redan iordningställt med häst och släde. Elin och det vackra Irish Cob stoet Lo väntade på oss. Vi fick sätta oss till rätta i släden på varma fällar och kura in oss i filtar. Det var en kall förmiddag med omkring 16 minusgrader och lätta moln täckte himlen, man kunde ana att solen ville spricka fram. Alva valde att sitta längst fram och köra tillsammans med Elin. Vi åkte ut i skogen och snön låg djup på lederna och träden tyngdes ner av snön.

Det var ett sagolikt vinterlandskap som mötte oss. Vi passerade Ölsjön och tog en fikapaus. Elin hade ordnat gott hembakat fika åt oss, muffins, kakor, chokladbitar, varm saft och kaffe. Efter fikapausen fortsatte slädturen hem till gården igen. Barnen var på bra humör och sjöng ”bjällerklang, bjällerklang hör dess dingeli dong…” och andra julvisor i takt med hästens bjällra. På väg hem kikade solen fram och vi fick en naturupplevelse och ett äventyr utöver det vanliga i hälsingeskogen. Slädturen tog sammanlagt ca: en och en halv timme.  Hjärtligt mottagande och trevligt bemötande. Hit kommer vi gärna igen! / Jennie

Detta bildspel kräver JavaScript.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: