Vi utforskar Järvzoo Vildmarkspark

Natten på Varghotellet var lugn och tyst. Vargarna ylade någon timme på kvällen vid niotiden, men framåt elva blev det helt lugnt och stilla i varghägnet. Det verkade som om vargflocken vilade eller somnade ungefär samtidigt. Vi vuxna satt uppe en extra stund på kvällen för att se om de skulle dyka upp igen i det blåa skenet från lampan på väggen utanför hotellet.

På morgonen var det Alva som smög upp först. Hon öppnade gardinen till ett av panoramafönstren och möttes av full aktivitet i vargflocken. Hon lyckades fånga några häftiga närbilder på en nyfiken varg utanför fönstret. När vi andra började vakna till en stund senare, visade hon stolt upp de fina fotografierna.

Efter frukosten begav vi oss ut i Vildmarksparken för att spana efter fler djur. Vilmer ville gärna se en uggla och Alva hade riktat in sig på att få se en rödräv på nära håll. Direkt från Varghotellet kunde man ansluta till en vindlande, tre kilometer lång trätrottoar. Hela familjen drog i väg med raska steg. Vid varje nytt hägn kunde vi läsa om fakta kring djuret vi såg.

En härlig förmiddag i Hälsinglands vackra natur inbäddad i ett gnistrande snötäcke! Järvzoo är verkligen värt ett besök, och vi kommer med säkerhet att återvända även sommartid. /Jennie

Detta bildspel kräver JavaScript.

Annonser
Comments
One Response to “Vi utforskar Järvzoo Vildmarkspark”
  1. Boman skriver:

    Härliga bilder! Var där under tidiga hösten och då är det superfint. Men man ser definitivt djuren bättre i snön!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: