Förberedelserna är i full gång!

På torsdag ger vi oss av mot Järvsö, så helgen har gått i planeringens tecken. Hundvakt är inbokad, takboxen är monterad, skidutrustningen har gåtts igenom och aktiviteter planeras.

Jag har inte åkt skidor i Järvsö sedan klassresan i 6an, så det ska verkligen bli kul att få uppleva Järvsö som vuxen med egen familj.

Det kommer att bli en del skidåkning i Järvsöbacken som har nedfarter som kommer att passa oss bra. Där finns 15 olika nedfarter med allt från lättaste barnbackarna till svarta backar. Vi kommer nog att hålla oss någonstans däremellan och åka mest på blå och röda nedfarter.

Boende är bokat. Det blir rum på hotell Järvsöbaden. Vi har hört mycket bra om det hotellet som ska vara ett mysigt hotell med bra läge i Järvsö. Eftersom Ove ligger i hårdträning inför årets Vasaloppsstart så kunde inte hotellet vara så mycket bättre, 150 meter därifrån ligger ett längskidspår med belysning.

Men som den träningsnarkoman han är så är det så klart längskidåkarnas paradis i Harsa, som hägrar! De har en bra hemsida, som noga studerats, med spårstatus, webbkamera och information. Lätta Femton-spåret med massor av stakåkning kommer att nötas några varv under vår Järvsövistelse. Theo och jag är ju inte lika inbitna längdskidåkare, utan föredrar lite mer fart, eller så är vi bara lite latare. Vi ska dock ta oss i kragen och köra ett pass i Harsa vi med så får vi se om vi blir smittade av längdskidgenen vi också.

Om Theo får bestämma så måste en skoterutflykt hinnas med! Han tittar drömmande på skoterbilder på datorn.

Jag hoppas även på att kunna överraska Theo med ett besök till Järvzoo och förhoppningsvis en övernattning på Varghotellet som är något utöver det vanliga! Jag har varit där på konferens tidigare och det var riktigt häftigt att få sova med ylande vargar utanför fönstret!

Eftersom vi även är i full gång med att planera bröllop så passar vi på att få till ett stopp i Arbrå på vägen till Järvsö för att prova brudklänningar./Petra

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: